Fria radikaler

Fria radikaler
Vi behöver syre för att kunna leva. Men syre skadar också vår kropps celler. Då syret omsätts i kroppen bildas så kallade fria radikaler. Dessa kan på flera olika sätt vara destruktiva. Forskare tror att de fria radikalerna kan skapa inflammatoriska tillstånd och även leda till cancer.

Vidare finns det även tecken på att uppkomsten av fria radikaler kan öka då man utsätter kroppen för stress eller motionerar mycket. Som tur är finns det antioxidanter som tar upp kampen mot de fria radikalerna som bildats i kroppen.

Antioxidanter fungerar som så att de tar hand om det överskott av fria radikaler som finns i kroppen. Och genom att inta antioxidanter, som finns i en hel del livsmedel men också kan köpas i piller och extraktform, så vinner din kropp matchen mot de skadliga fria radikalerna.

Du hittar bland annat antioxidanter i frukt, bär och grönsaker. Skulle du vara osäker på ifall du verkligen får i dig tillräckligt med antioxidanter, eller helt enkelt är lite slarvig med din kosthållning, så ska du dock satsa på att köpa in antioxidanter på burk.

Men eftersom fria radikaler även uppstår när man utsätter kroppen för hård ansträngning så ger ett ökat intag av antioxidanter en positiv effekt på dig som lever ett aktivt liv med mycket motion i olika former.

För att få maximal effekt ska antioxidanter intas regelbundet, i samband med måltider. Du kan köpa antioxidanter direkt över internet. Det finns fler återförsäljare av antioxidanter, och därför är det alltid klokt att jämföra priser innan du gör din beställning.

Antioxidanter är helt ofarliga men det finns dock vissa personer som bör undvika dem. Kolla alltid innehållsförpackningen innan du köper dina antioxidanter. Det kan exempelvis vara så att antioxidanterna innehåller marin olja. Är du allergisk mot skaldjur bör du således inte inta antioxidanter.

Studier visar att ett bra intag av antioxidanter faktiskt kan förlänga livet. Börja ditt nya hälsosamma liv redan idag och köp antioxidanter. Din kropp kommer att tacka dig för resten av ditt liv.